![Sous-vide Putenbrust mit Zitrusfrüchten Sous-vide Putenbrust mit Zitrusfrüchten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c45f3efc-a50f-4902-a21b-c1086a4290b8/Derivates/30385387-3b51-4ab7-96aa-5a61bb3af196.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Orange, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ½ Orange ausgepresst
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 10 g grobes Salz
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 1 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Putenbrustfilets, ohne Haut (à 200 g)
- 40 g Olivenöl
- 1400 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1744 kJ / 417 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs mit Teriyaki-Mayonnaise und Tomatensalat
2 Std.
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
2 Std.
Slow Cooking Rindfleisch mit Pilzen
5 Std. 20 Min
Scharfes Sous-vide-Hähnchen mit glasierten Möhren
2 Std. 50 Min
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20min
Entrecôte mit Süßkartoffel-Tarte
2 Std. 30 Min
Entenbrust mit Röstzwiebel-Knödel und Möhren
1 Std. 40 Min
Kalbsfilet sous-vide mit Apfel- und Kartoffelchips
5 Std.
Meerrettich-Lachs auf Rote-Bete-Carpaccio
1 Std.
Lammfilets mit Lavendel
13h
Entenbrust-Salat mit Balsamico-Blaubeer-Vinaigrette
1 Std. 35 Min
Saftgulasch vom Rind
2h 45min