Knoblauchtarte

4.1 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Mehl und mehr zum Ausstäuben
    240 g
  • Ziegengouda in Stücken
    150 g
  • Ziegenfrischkäse
    150 g
  • Eier
    2
  • Schmand
    200 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Backpulver
    1 TL
  • Zucker und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Wasser
    180 g
  • Öl
    80 g
  • Knoblauchzehen (ca. 3 Knollen), geschält (siehe Tipp)
    150 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Balsamico, dunkel
    20 g
  • Honig (opcjonalnie) zum Beträufeln
  • Thymianblättchen, frisch (opcjonalnie) zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 682 mg
Białko 20 g
Kalorie 2565 kJ / 613 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...