Urządzenia i Akcesoria
Rhubarb Ice Cream
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 36 godz. 25 min
6 portions
Składniki
-
whole milk200 g
-
egg yolks from large eggs6
-
1 tsp vanilla bean pastevanilla pod seeds only1
-
double cream400 g
-
caster sugar250 g
-
rhubarb cut in pieces (3 cm)700 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.3 g
Kalorie
2479 kJ /
593 kcal
Tłuszcz
41.1 g
Węglowodany
48.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 godz. 10 min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 godz.
Rhubarb Fool
1 godz. 10 min
Lavender Shortbread
1 godz.
Lemon Posset
2 godz. 40 min
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Stewed Rhubarb with Ginger Wine Syllabub
1 godz. 30 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6 godz. 45 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Banana Ice Cream with Salted Caramel Sauce
15 min