Mousse aux cerises et à l'amaretto

Mousse aux cerises et à l'amaretto

2.2 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 portions

Składniki

  • de sucre
    70 g
  • zestes d'orange prélevés finement, sans chair blanche
    2 - 3
  • blancs d'œufs (voir Conseil)
    2
    2 blancs d'œufs, (voir Conseil)
  • de jus d'orange
    30 g
    30 g de jus de citron
  • de cerises dénoyautées, surgelées
    450 g
  • de liqueur d'amande, type amaretto
    1 c. à soupe
  • d'amandes effilées et grillées
    85 g
  • de crème à fouetter 35% M.G., réfrigérée
    225 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 236.6 kcal / 989.9 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 16.1 g
Węglowodany 21.4 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 74.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...