Sopa fria de caril vermelho

Sopa fria de caril vermelho

5.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 doses

Składniki

  • pimento vermelho s/ sementes cortado em pedaços
    400 g
  • tomate cortado em pedaços
    200 g
  • malagueta vermelha (opcjonalnie) s/ sementes
    1
  • cebola
    80 g
  • gengibre fresco
    20 - 30 g
  • erva-príncipe cortada em pedaços
    1
  • dentes de alho
    2
  • pasta de caril amarela
    50 g
    50 g pasta de caril vermelha
  • sumo de lima
    20 g
  • leite de coco mais q.b. p/ regar
    400 g
  • óleo de sésamo
    20 g
  • vinagre de arroz
    30 g
  • molho de soja
    30 g
  • açúcar amarelo
    30 g
  • pimenta branca
    2 - 3 pitadas de
  • curgete
    1
  • Coentros só as folhas q.b. p/ guarnecer
  • Amendoim torrado c/ sal q.b. p/ guarnecer
  • Lima cortada em quartos q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 359.6 kcal / 1504.5 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 29.6 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Sód 504.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...