Pão de banana e alfarroba
TM6 TM5

Pão de banana e alfarroba

4.3 (17 ocen)

Składniki

  • 30 g noz pecan
  • 350 g banana madura, cortada em pedaços (3 unid. aprox.)
  • 130 g manteiga cortada em pedaços
  • 50 g açúcar
  • 2 ovos
  • 150 g farinha
  • 70 g farinha de alfarroba
  • 2 c. chá de fermento em pó p/ bolos
  • 100 g leite
  • 2 c. chá de extrato de baunilha
  • 1 banana s/ casca, cortada verticalmente

Wartości odżywcze
na 1 fatia
Kalorie
928 kJ / 221.8 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
28.8 g
Tłuszcz
11.8 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
3.9 g
Sód
78.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy