
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
20
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (environ 10 g) - 400 g de farine pour pizza et un peu pour le plan de travail
- 30 g d'huile de tournesol ou d’arachide, et un peu pour huiler
- 1 c. à café de sel
Garniture
- 100 g de tomates concassées en conserve
- 1 - 2 feuilles de basilic frais lavées et essorées
- 2 - 3 pincées de sel
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu
- 20 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour badigeonner
- 10 tomates-cerises coupées en deux
- 90 g de roquette lavée et séchée
- 200 g de fromage burrata
- 1 - 2 feuilles de basilic frais lavées et essorées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 834 kcal / 3489 kJ
- Białko
- 31 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Węglowodany
- 99 g