![Contorno di radicchio, uvetta e pinoli Contorno di radicchio, uvetta e pinoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a01d715f57704c32adfc41d55fd8c3b7/Derivates/fa245e8789cad7c2f9515ec005fb495acb4d9491.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di radicchio a listarelle
- 2 pizzichi di sale
- 15 g di uvetta, ammollata e strizzata
- 20 g di pinoli tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 520 kJ / 124.3 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 407.5 mg
Alternatywne przepisy
Frittata di agretti
1sa
Puntarelle alla romana
15 dk
Radicchio in saor
3h 45min
Salmone con cavolo cappuccio saporito e contorno di patate
45min
Contorno di carciofi alla menta
1 Std. 10 Min
Contorno di agretti
40min
Contorno di cavolo nero
20min
Contorno di verza
35min
Contorno di friggitelli
30 dk
Contorno di finocchi con panure al timo
35min
Cavolo rosso con semi di finocchio
40min
Zucchine a bastoncino insaporite (100 g)
15 dk