Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a tocchetti
- 500 g di acqua
- 500 g di spinaci baby freschi
- 5 g di sale
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 100 g di burro
- 6 foglie di salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2035.3 kJ / 486.5 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 662.1 mg
Alternatywne przepisy
Maionese ai peperoni
15 min
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30min
Gnocchi di patate (TM6)
1h 30min
Triplo dessert di frutta
10 dk
Scottadito di legumi
Brak ocen
Besciamella
15 min
Baccalà gratinato
50 min
Zucchero vanigliato
72 godz.
Polpettone di ceci e spinaci
1h 30min
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1 godz.
Cocktail di gamberi (TM6)
1h 30min
Canederli agli spinaci
2h 30min