Ravioli di Santo Stefano
TM6 TM5

Ravioli di Santo Stefano

5.0 (2 oceny)

Składniki

Ripieno

  • 80 g di Parmigiano Reggiano a tocchetti
  • 500 g di acqua
  • 500 g di spinaci baby freschi
  • 5 g di sale
  • 250 g di ricotta fresca, ben scolata
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Pasta fresca

  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 3 uova
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva

Terminare la preparazione

  • 100 g di burro
  • 6 foglie di salvia fresca

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2035.3 kJ / 486.5 kcal
Białko
20.1 g
Węglowodany
43 g
Tłuszcz
27.2 g
Tłuszcz nasycony
14.6 g
Błonnik
2.8 g
Sód
662.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy