![Ravioli di Santo Stefano Ravioli di Santo Stefano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5134ecb5ccedb018ea4e40ae02d01e9b/Derivates/3e05a908c6415be9c1ef450eb355d96217d333d4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a tocchetti
- 500 g di acqua
- 500 g di spinaci baby freschi
- 5 g di sale
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 100 g di burro
- 6 foglie di salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2035.3 kJ / 486.5 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 662.1 mg
Alternatywne przepisy
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4h 30min
Pizza romana con fiori di zucca e alici
24 Std.
Crepês asparagi e salsiccia
1 Std. 50 Min
Rustici alla carbonara
1 Std. 30 Min
Focaccia alle cipolle
2h 40min
Gelatine gusto Champagne
4h 30min
Roscón de Reyes (torta dei Re Magi)
4 Std.
Tagliatelle al ragù
1 Std. 10 Min
Burger alla griglia con patate e maionese all'aglio
1 Std. 20 Min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1 Std. 30 Min
Mini bagel farciti
4h 30min
Focaccia
6 Std.