Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Condimento
- 250 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di speck a listarelle
- 90 g di olio extravergine di oliva
- 650 g di funghi misti a tocchetti
Besciamella
- 80 g di burro a pezzi
- 1000 g di latte
- 100 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 3 pizzichi di noce moscata in polvere
- 200 g di Gouda a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3327 kJ / 795.1 kcal
- Białko
- 41.4 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 50.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1212 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di polenta con ragù di verdure
1 Std.
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 Min
Torta di riso cacio e pepe
1 Std. 30 Min
Lasagne alla pecoraia
1h 40min
Insalata di pasta fredda con trota e verdure
45 Min
Ravioli alla carbonara
1 Std. 30 Min
Lasagne di zucchine con Affettatutto Bimby® (TM6)
2 Std. 15 Min
Lasagne di verza
2 godz. 30 min
Schiaffettoni ripieni
1 Std. 30 Min
Focaccia cipolle e zucca
2h
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2h
Lasagne zucca e salsiccia
2h