Wersje kompatybilne
Arrosto di maiale con patate, verdure al vapore e salsa al sidro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maiale e verdure
- 1500 g di lonza di maiale, con la pelle
- 1 cucchiaio di sale grosso
- olio extravergine di oliva q.b.
- 800 g di patate, sbucciate, a pezzi grandi (5-6 cm)
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 600 g di acqua
- 400 g di verdure miste ad esempio, carote tagliate a bastoncini (1 cm x 5 cm), cimette di cavolfiore o di broccolo
Salsa al sidro
- 20 g di burro, a tocchetti
- 40 g di acqua
- 2 cucchiai di farina
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 280 g di sidro, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1504 kJ / 359 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1h
Purè di patate (TM6)
1h
Straccetti di pollo con patate e carote
40 min
Finocchi gratinati
30 Min
Cosce di pollo al sale, patate sabbiate e salsa alla senape
1 Std. 30 Min
Arrosto con contorno di castagne e patate
2sa
Faraona ripiena di salsiccia e nocciole con purè di patate
2h 30min
Ragù di carne alla bolognese
1h 15min
Frittelle di carciofi
45min
Torta salata con ragù
1 Std. 30 Min
Arrosto di vitello a Cottura Lenta con patate
11h
Arrosto di vitello con salsa all'arancia
1h 40min