Urządzenia i Akcesoria
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 sztuk
Składniki
Omlet Tamago
-
2 jajka
-
20 g wody
-
5 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
5 g sosu sojowego jasnego
-
¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Różowa komosa i smażenie omletu
-
190 g wody
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1 łyżka soku z czerwonych buraków
-
1 łyżka octu ryżowego lub jabłkowego
-
½ łyżeczki cukru
-
100 g komosy ryżowej (quinoa)
-
⅓ łyżeczki soli
-
olej do smażenia
Zawijanie sushi
-
100 g wody
-
10 g octu ryżowego lub jabłkowego
-
2 płaty wodorostów nori
-
10 g szczypiorku, świeżego (ok. ¼ pęczka)
-
¼ ogórka przekrojonego wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 5 mm słupki
-
sos sojowy do podania
-
pasta wasabi do podania
-
pasta z imbiru do podania
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
65.4 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
65.6 kJ /
31.4 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 godz. 20 min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 godz.
Wegetariańskie spring rollsy (TM5)
1 godz.
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Sushi temaki
1 godz. 30 min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Ryż do sushi
1 godz.
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 godz.
Koreański ramen z tofu
50 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min