Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de pâte d'amande
- 165 g de sucre en poudre
- 180 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 150 g de lait entier
- 180 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 40 g de cacao en poudre
- 70 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 135 g de gingembre confit, coupé en petits dés et roulé dans la farine
- Wartości odżywcze
- na 10 parts
- Kalorie
- 19517 kJ / 4678 kcal
- Białko
- 82 g
- Węglowodany
- 535 g
- Tłuszcz
- 238 g
- Błonnik
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au chocolat léger
3h 15min
Coulant au chocolat cœur cerise
1h 30min
Brownies au chocolat et à la noix de coco
1 godz. 45 min
Cake à la noix de coco
55min
Cake macadamia-noisette
45min
Gâteau tout citron
55min
Granité au café
3 Std.
Cake à la noix de coco
1 Std. 15 Min
Gâteau "Petit Duc"
30min
Mud cake
2j 30 menit
Cake au citron vert
1h
Gâteau à la noix de coco et chocolat
40min