Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de pâte d'amande
- 165 g de sucre en poudre
- 180 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 150 g de lait entier
- 180 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 40 g de cacao en poudre
- 70 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 135 g de gingembre confit, coupé en petits dés et roulé dans la farine
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 54.6 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 96.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au citron
2h
Bûche chocolat-orange
3h 45min
Cupcake chocorange
50min
Cake à la noix de coco
55 min
Cake orange-pavot
1 Std. 15 Min
Cake gourmand à l'amande
3 godz. 40 min
Gâteau au chocolat léger
3h 15min
Cake chocolat-poire
1 Std.
Muffins au chocolat et aux noix de pécan
40min
Gâteau tout chocolat
3 Std. 10 Min
Cupcakes au citron
55 min
Mud cake
2 Std. 30 Min