Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Canelones
- 24 placas de canelones precocidas
- 150 g de cebolla en cuartos
- 80 g de pulpa de calabaza en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 50 g de vino blanco
- 400 g de pechuga de pollo sin piel en dados
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 60 g de harina
Salsa de piquillos
- 2 dientes de ajo
- 60 g de mantequilla
- 250 g de pimientos del piquillo
- 60 g de harina
- 300 g de leche entera
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 100 g de queso emmental rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1737 kJ / 416 kcal
- Białko
- 23.74 g
- Węglowodany
- 22.48 g
- Tłuszcz
- 25.64 g
- Błonnik
- 2.46 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas de bacalao con reducción de Pedro Ximénez
55min
Albóndigas de merluza en salsa de vino blanco
1h
Frixuelos rellenos de merluza y gambas
2h
Bocaditos de marisco fritos con salsa agridulce de yogur
45 min
Pimientos de piquillo en conserva rellenos de carne
1h
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 min
Empanada de bonito
1 Std. 20 Min
Lasaña boloñesa
2h 30min
Crêpes rellenos con bacalao y salsa de piquillos
1 godz. 35 min
Croquetas de gambas
9 godz. 10 min
Croquetas de piquillos
9 Std. 15 Min