Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pechugas cocidas
- 2 pechugas de pollo sin piel (600-800 g)
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 2 chorritos de aceite de oliva
- 500 g de agua
Bechamel
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de mantequilla
- 170 g de harina
- 800 g de leche entera
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de sal
Para rebozar y freír
- 2 - 3 huevos batidos
- 200 g de pan rallado
- 300 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2403 kJ / 575 kcal
- Białko
- 29.94 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 34.16 g
- Błonnik
- 0.99 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de nata
50min
Albóndigas de merluza en salsa de vino blanco
1h
Albóndigas en salsa española para dos
30min
Filetes rusos
1h 10min
Pimientos de piquillo en conserva rellenos de carne
1h
Cebollas rellenas de beicon y queso
1h 15 min
Albóndigas en salsa española
55min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Albóndigas de flamenquín con salmorejo
40min
Muslos de pollo crispy cajún con salsa Alfredo
1h
Tigres
1h
Filetes rusos con salsa tzatziki
30min