Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pechugas cocidas
- 2 pechugas de pollo sin piel (600-800 g)
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 2 chorritos de aceite de oliva
- 500 g de agua
Bechamel
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de mantequilla
- 170 g de harina
- 800 g de leche entera
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de sal
Para rebozar y freír
- 2 - 3 huevos batidos
- 200 g de pan rallado
- 300 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2403 kJ / 575 kcal
- Białko
- 29.94 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 34.16 g
- Błonnik
- 0.99 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetes rusos
1 godz. 10 min
Delicias de jamón y queso
1 godz. 30 min
Albóndigas con salsa de tomate
45 min
Albóndigas de merluza en salsa de vino blanco
1 godz.
Fingers de merluza con salsa de tomate
30 min
Albóndigas en salsa española para dos
30 min
Albóndigas en salsa española
55min
Lasaña boloñesa
2 godz. 30 min
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12 godz. 50 min
Albóndigas de ternera en salsa de verduras
50min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9 godz. 15 min
Huevos de codorniz Villaroy
3h