Urządzenia i Akcesoria
Paluszki z serem i ziołami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g oleju
-
200 g wody
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
529.7 mg
Białko
11.8 g
Kalorie
1528 kJ /
365.2 kcal
Tłuszcz
11.9 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
52.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
140. URODZINY VORWERK
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Grissini na trzy sposoby
1 godz. 40 min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 godz.
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Włoskie grissini
2 godz.
Drożdżowa choinka z pesto
2 godz. 20 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Langosze
1 godz. 30 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min