
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 60 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 50 g oleju
- 200 g wody
-
20
g drożdży świeżych pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 365.2 kcal / 1528 kJ
- Białko
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 529.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placek czosnkowo-serowy
2sa
Drożdżowa choinka z pesto
2sa 20 dk
Warkocze orzechowe
2sa
Słonecznikowe bagietki
1sa 10 dk
Rozeta pizzowa do odrywania
1sa 45 dk
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 dk
Małpi chlebek à la pizza
1sa 50 dk
Szybkie paluchy drożdżowe
35 dk
Cynamonki
2sa 15 dk
Cukiniowe kąski z parmezanem
40 dk
Włoskie grissini
2sa
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1sa 40 dk