Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 50 g oleju
- 200 g wody
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1528 kJ / 365.2 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 529.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Włoskie grissini
2h
Słonecznikowe bagietki
1h 10min
Imprezowe kąski preclowe
1h 20min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1h 30min
Chlebki z grilla
1h 35min
Szybkie paluchy drożdżowe
35min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1h 15min
Małpi chlebek à la pizza
1óra 50p
Placek czosnkowo-serowy
2h
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1h 40min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min