Urządzenia i Akcesoria
Slush z mrożonych owoców z aquafabą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 - 100 g cukru
-
500 g owoców, mrożonych mieszanych, np. truskawek, malin, jagód, jeżyn, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
75 - 120 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
11.6 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
620.6 kJ /
148.3 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
36.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Lody orzechowe z kruszonką cytrusowo-lawendową
17 godz. 15 min
Granita truskawkowa
15 min
Sorbet z mango
1 godz. 10 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 min
Masło matcha
5 min
Koktajl karmelowy
15 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.