Urządzenia i Akcesoria
Slush z mrożonych owoców z aquafabą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 - 100 g cukru
-
500 g owoców, mrożonych mieszanych, np. truskawek, malin, jagód, jeżyn, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
75 - 120 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
11.6 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
620.6 kJ /
148.3 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
36.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Trzykolorowe mrożone smoothie z mango, truskawkami i ananasem
15 min
Unicorn Latte
20 min
Letni milkshake owocowy
10 min
Slush arbuzowy
5 min
Dwukolorowy koktajl z owocami leśnymi
10 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6, TM7)
45 min
Ciasto podwójnie czekoladowe
1 godz. 10 min
Mini serniczki z kremem mango
4 godz.
Sorbet z mrożonych owoców
5 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min