Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 100 g cukru
- 500 g owoców, mrożonych, mieszanych, np. truskawek, malin, jagód, jeżyn, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 - 30
g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
lub 10 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 75 - 120 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 620.6 kJ / 148.3 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 11.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lody orzechowe z kruszonką cytrusowo-lawendową
17 godz. 15 min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6 godz. 10 min
Gotowanie na parze papai
15 Min
Słodki kalendarz adwentowy
1 Std. 20 Min
Lody marmurkowe
11 godz. 30 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 dk
Łazanki z makiem i bakaliami
30 Min
Granita z Aperolu®
6 godz. 15 min
Szybki sorbet owocowy
5 dk
Granita w cytrynie
5 godz. 25 min
Lody truskawkowo-jogurtowe
25 Min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 Min