Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Épluchage
- 800 g de betterave, crue, coupée en deux (± 5 cm de large)
- 600 g d'eau
Cuisson des betteraves
- 995 g d'eau (pas plus haut que le niveau de remplissage max. de 2,2 l)
- ½ c. à café de sel, selon vos goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 268 kJ / 63.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 628.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mayonnaise bistro
5 Min
Baguette express
2h 35min
Sauce à pizza
35 Min
Salade de chou
10 Min
Riz blanc au citron et à l'ail
35 Min
Tzatziki
15 Min
Trempette de poivrons (muhammara)
1h
Betteraves Sous vide
40min
Cuisson des pommes de terre avec le disque cuisson et éplucheur (TM5)
45min
Fond de légumes (végane)
30 Min
Bûche sushi, mangue, saumon, avocat et chips de gingembre
2h
Oignons caramélisés (500 g)
45min