Wersje kompatybilne
Biscuits aux pépites de chocolat sans gluten à l'avoine
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de quinoa, blanc
- 30 g de graines de chia
- 355 g de flocon d'avoine sans gluten
- 85 g de fécule de maïs
- ½ c. à thé de xanthane
- 1 c. à thé de bicarbonate de soude
- 1 c. à thé de sel
- 170 g beurre non salé en dés
- 140 g de cassonade
- 140 g de sucre
- 60 g de yogourt grec
- 2 jaune d'œuf
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- 285 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 564.6 kJ / 134.9 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 89.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coupelles au chocolat et beurre d'arachides
1h 5min
Café glacé infusé à froid, à l'huile d'olive
5min
Muffins cacao intense sans sucre ajouté
45min
Granité de melon
4h
Bols de smoothie vert (Matthew Kenney)
15min
Lait de cajou et coco (Métrique)
10 min
Barres Nanaimo
3 godz. 5 min
Tartinade aux deux saumons à la lime
25min
Friandises de riz croustillant à la guimauve
30min
Crêpe soufflée Dutch Baby
20 min
Macaronis crémeux au fromage
30min
Muffins aux dattes et à la cassonade
1h 15min