Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
penca de maguey, mediana, en trozos del tamaño de la bolsa hermética.
lub hojas de plátano, las necesarias para cubrir la carne - 2000 g de cachete de res (labio o pescuezo), en trozos
- 1 cebolla blanca, mediana en rebanadas
- 4 - 5 dientes de ajo, pelados
- sal fina, la necesaria o al gusto
- 2500 g de agua
Salsa borracha
- 5 chiles guajillo, sin tallo, ni semillas
- 5 - 10 chiles de árbol secos, sin tallo, ni semillas
- 1000 g de tomate verde, (fresadilla o tomatillo), en mitades
- 200 g de agua
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 120 g de cerveza tipo lager clara
- 1000 g de tortillas
- 2 cebollas, picadas, para servir
- 1 manojo de cilantro fresco, picado, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1474.8 kJ / 352.5 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 265.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz rojo
1h 25min
Cochinita Pibil Demo
15 Min
Pollo con mole TM6
1h
Arroz rojo con verduras de verano y queso feta
45 min
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Chilaquiles Rojos
25 min
Frijoles puercos a mi manera
25 min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4h 30min
Mole huasteco
20 min
Salsa roja de molcajete
10min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 godz. 30 min