Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de cebolla
- 2 diente de ajo
- 40 g de aceite vegetal
-
1000
g de lomo de cerdo, en cubos de 5 cm
lub 1000 g de pierna de cordero, sin hueso, o filete de cerdo, en cubos de 5 cm - 200 g de agua
- sal, al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, al gusto
- ½ cdita de comino en polvo
- 300 g de jitomate, en cuartos
-
3
chiles guajillo, remojados, desvenados
y sin semillas - 1 cda de concentrado de caldo de pollo
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 10643.2 kJ / 2543.8 kcal
- Białko
- 205.2 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 168.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 50 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 637.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierna de cerdo a las hierbas
40 min
Adobo con carne
50 menit
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 Min
Chorizo norteño
30 min
Pollo con mole TM6
1j
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Arroz huérfano (Nuevo León)
1j
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4j 30 menit
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 menit
Carne en chile negro (Black Diamond)
1j 20 menit
Papitas negras
55 Min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1j 30 menit