Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, et un peu pour le moule
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 180 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 220 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 sachet de levure chimique
- 100 g de chocolat noir
- 40 g de pâte de pistache
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2640 kJ / 633 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Lunettes à la confiture d’abricots
1 godz. 40 min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55 min
Cupcakes à la vanille
20min
Gâteau aux pommes
1 godz.
Génoise au caramel, crème fouettée aux fruits et sauce caramel
3h 50min
Biscuits à la pâte d'amande
25min
Cake pomme et cannelle
55 min
Cake au citron
1h 50min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1 godz. 10 min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Pâte à crêpe vanillée
1 godz. 40 min
Muffins aux fruits rouges
30min