Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 100 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- 1 sachet de sucre vanillé
- 250 g de crème liquide entière
- 15 g de noisettes
- 200 g de caramel liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2625 kJ / 627 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Petits beignets chocolat et noisettes
3 Std. 10 Min
Purée mousseline
40min
Pâte à pizza
1 Std.
Chocolat liégeois
4h 30min
Feuilleté chantilly et fraise
1 Std. 30 Min
Crème glacée caramel et cacahuète
3 Std. 20 Min
Crème glacée vanille-cookies
5h
Churros maison et pâte à tartiner
1 Std. 10 Min
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3 Std. 30 Min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min
Macarons à la vanille
3 Std.
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min