Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de sucre en poudre
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide (type Fleurette)
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 100 g de mascarpone, très froid
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 6631.2 kJ / 1584.9 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 145.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 88.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 480 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sucettes glacées au tahini et aux amandes
15 Std. 55 Min
Pain de Pâques complet aux œufs et truite fumée
1h 45min
Tartelettes glacées aux fraises et biscuits type Oréo®
5h 30min
Glace sundae nappage caramel
3u. 35min
Kkwabaegi beignets torsadés
4h 10min
Petits fours aux amandes
30min
Chapon rôti aux, châtaignes, carottes, pommes de terre et blettes
10h
Tarte aux poires et ganache à la vanille
5h
Tiramisu facile aux fraises
20min
Crème glacée caramel et cacahuète
3h 20min
Cinnamon rolls en croûte de noix caramélisées
3 Std. 30 Min
Brioche extra moelleuse
3h 45min