Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 190 g de beurre demi-sel, ramolli, et 1 noisette pour le moule
- 100 g de sucre en poudre blond
- 50 g de sucre muscovado clair
- 160 g de farine T55
- 5 g de levure chimique
- 50 g de cacao en poudre non sucré
- 150 g de pépites de chocolat
- 1 pincée de fleur de sel
- 120 g d'eau
- 30 g de sucre en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2822.7 kJ / 674.6 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 42.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 355.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1h 30min
Gâteau chocolat-café meringué
1h 10 min
Cake à la vanille
1h
Cake aux pépites de chocolat et graines de sarrasin
1h
Cake au chocolat au cœur de vanille
1h 20 min
Cake chocolat-poire
1h
Cake marbré à la vapeur
1h 15 min
Cake aux miel, chocolat et amandes
1h 10 min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55 min
Petits cakes à l’orange, glaçage citron vert
1h 25 min
Cake marbré, glaçage rocher
2j 15 menit
Cake fondant au chocolat
35 min