Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 190 g de beurre demi-sel, ramolli, et 1 noisette pour le moule
- 100 g de sucre en poudre blond
- 50 g de sucre muscovado clair
- 160 g de farine T55
- 5 g de levure chimique
- 50 g de cacao en poudre non sucré
- 150 g de pépites de chocolat
- 1 pincée de fleur de sel
- 120 g d'eau
- 30 g de sucre en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2822.7 kJ / 674.6 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 42.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 355.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake aux pépites de chocolat et graines de sarrasin
1 Std.
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Cake au citron
1h 50min
Pâte à tartiner choco-noisette
25 min
Cake aux miel, chocolat et amandes
1 Std. 10 Min
Cake marbré à la vapeur
1 godz. 15 min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55 Min
Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher
2h 25min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35 Min
Zebra cake
55 Min
Cake fondant au chocolat
35 Min
Gâteau moelleux au chocolat
40min