Urządzenia i Akcesoria
Wholemeal bread with green olives and za'atar
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 slices
Składniki
-
water150 g
-
olive oil90 g
-
honey50 g
-
dried yeast3 tsp
-
wholemeal flour270 g
-
white flour plus extra for dusting250 g
-
eggs3
-
salt1 ½ tsp
-
za'atar plus extra for sprinkling3 tsp
-
green olives, pitted coarsley chopped (approx. 20 olives)60 g
-
water1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
3.1 g
Kalorie
481 kJ /
115 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
11.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach and lemon cake
3 godz. 45 min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2 godz.
Honey loquat paste
1 godz.
Chickpea Soup (Revithia)
1 godz. 40 min
Hummus with Peas and Beans
25 min
Semolina cake (namoura)
1 godz. 50 min
Muhamara dip
5 min
Gazelle horns
1 godz.
Walnut Bread
2 godz. 45 min
Crusty Spelt Bread
2 godz. 20 min
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min
Seeded bread loaf
3 godz. 20 min