Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 gousse de vanille
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 190 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 50 g de cacao en poudre
- 1 pincée de sel (opcjonalnie)
La sauce chocolat
- 150 g de chocolat noir, en morceaux
- 50 g de lait
- 50 g d'amandes effilées
La chantilly et le dressage
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2510.3 kJ / 600 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 51.2 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 72.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chakchouka aux œufs
50 dk
Marinade épicée pour le poisson
10 Min
Sandwich crème d'artichaut et œuf dur
25 min
Galette des rois chocolat et café
2 Std. 45 Min
Chocolat liégeois
4h 30min
Granité au citron
13hod.
Soupe froide de fraises et rhubarbe, quenelle de crème fouettée
1h 35min
Café à la cacahuète
25 min
Poireaux vinaigrette au citron, crème de champignons-kasha
1 Std. 5 Min
Sauce au poivre
25 min
Chocolat liégeois
12h 15min
Salade de tomates, crème au basilic
25 min