Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 gousse de vanille
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 190 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 50 g de cacao en poudre
- 1 pincée de sel (opcjonalnie)
La sauce chocolat
- 150 g de chocolat noir, en morceaux
- 50 g de lait
- 50 g d'amandes effilées
La chantilly et le dressage
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2510.3 kJ / 600 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 51.2 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 72.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rochers feuilletés au praliné
1h 5min
Club sandwich brioché, coulis de framboise, chantilly vanille
2 Std. 10 Min
Guirlach nougat
1h 30 min
Bouillon de légumes
1h 20 min
Pizza végétarienne à fermentation longue
20h
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Tartine de brioche aux pêches pochées au thym, sauce caramel
40 Min
Cannelloni sauce bolognaise
1h 15min
Tartelette framboises et crumble
2 godz. 30 min
Filet de poulet, petits pois et pommes de terre sous-vide
1 Std. 10 Min
Quiche lorraine individuelle
2 godz.
Pannacotta aux fruits rouges
3h 25 min