Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de chocolat fondant, en morceaux
- 1000 g de lait
- 180 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béchamel
15 Min
Riz au lait XXL
55 Min
Pudding banane-raisin sans sucre ajouté
1 Std.
Crème à la pistache (sans lactose et sans gluten)
Brak ocen
Crème-dessert au caramel
3 Std.
Far breton aux pruneaux
1 Std.
Crème lait de coco - cacao (sans produits laitiers)
15 Min
Riz au lait
1 Std.
Crème au chocolat
1h 20min
Crème dessert
15 Min
Semoule au coulis de mangue
1h 50min
Riz au lait crémeux
1 godz. 15 min