![Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e0b1a9f7d7649ad7dd364f1bfaa6f538/Derivates/ccf3e1e97471db8bedc6fd8161caf8b2e150b564.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz spring onion, cut in quarters
- 7 oz uncooked quinoa
- 11 oz cooked chicken meat, sliced
- 3 ½ oz canned black beans, rinsed and drained
- 3 ½ oz canned sweet corn kernels, rinsed and drained
- 3 ½ oz cherry tomatoes, cut in halves
- 5 oz avocado, cubed
- 2 oz fresh baby spinach
- 16 oz water
- 1 tbsp salt
- 5 oz plain yogurt
-
1
oz extra virgin olive oil
lub 1 oz avocado oil - 1 oz lemon juice, freshly squeezed
- ¼ tsp chipotle chili powder
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp ground smoked paprika
- 2 tsp fresh Fresno chili, thinly sliced, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1440.7 kJ / 344.3 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1445.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soy Chicken with Bok Choy
40min
Chicken Shawarma Bowl
1h
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45min
Lemon Ricotta Pasta with Chicken
35min
Chutney Chicken
30min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35min
Frozen Yogurt Bark
6h 10min
Turkey Taco Bowl
1h
Garlic Pork with Vegetables and Rice
40min
Grilled Steak Skewers with Kale Chimichurri
30min
Fricase de Pollo (Chicken Fricassee)
5h 5min
Asian Stir Fry with Noodles
1h 5min