![Chocolate miso eclairs Chocolate miso eclairs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/05e55345497e2add090f5a06657f5ca7/Derivates/05be3a00417432f2df50271d6a956ffd64f9982c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miso pastry cream
- 1 egg
- 4 egg yolks
- 250 g milk
- 125 g caster sugar
- 50 g cornflour
- 1 tsp vanilla bean paste
- 2 tbsp white miso paste, to taste
Choux pastry
- 70 g water
- 1 tsp sea salt
- 75 g unsalted butter, cut into pieces
- 100 g milk
- 130 g plain flour
- 200 g eggs (approx. 4), lightly beaten
Chocolate topping
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp glucose
- 150 g dark chocolate, broken into small pieces
- sea salt flakes, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1313.2 kJ / 313.9 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 316 mg
Alternatywne przepisy
Soft Chinese bread rolls
1h 20min
Milo® mousse
1 Std. 5 Min
Mini herb and garlic pull apart bread
1 Std. 35 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 10 Min
Molten chocolate cake
45 Min
BBQ chicken pizza
1 Std. 30 Min
Only the best chocolate chip cookies ever
25 Min
Mini apple crumble cakes
1 Std. 15 Min
Spaghetti one bowl-ognese
40 Min
Better banana cake
45 Min
Freeform basic bread
1 Std. 35 Min
Chloe's caramel fudge
24h 30min