Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miso pastry cream
- 1 egg
- 4 egg yolks
- 250 g milk
- 125 g caster sugar
- 50 g cornflour
- 1 tsp vanilla bean paste
- 2 tbsp white miso paste, to taste
Choux pastry
- 70 g water
- 1 tsp sea salt
- 75 g unsalted butter, cut into pieces
- 100 g milk
- 130 g plain flour
- 200 g eggs (approx. 4), lightly beaten
Chocolate topping
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp glucose
- 150 g dark chocolate, broken into small pieces
- sea salt flakes, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1313.2 kJ / 313.9 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 316 mg
Alternatywne przepisy
Mini apple crumble cakes
1 Std. 15 Min
Classic Polish 'tort'
2 godz. 25 min
Walnut cake with coffee frosting
1h 10min
Waffles
25min
Croissants
16h
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Custard horns
1 godz. 45 min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50min
Brandy snaps
30 min
Only the best chocolate chip cookies ever
25min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min