![Raspberry and vanilla marshmallows Raspberry and vanilla marshmallows](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F7F8D2CE-D6B1-4975-BF9D-3B67EF42E8A7/Derivates/906229BB-7386-4AD9-A15F-A99D436EAD29.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g raspberries
- 350 g caster sugar
- 30 g gelatine powder
- 280 g water
- 1 tsp vanilla bean paste
- 40 g pure icing sugar, for dusting
- 40 g gluten free cornflour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 307.3 kJ / 73.2 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 4.6 mg
Alternatywne przepisy
Magic chocolate sauce
10 Min
Icing sugar
10 Min
Butter
10 Min
Chocolate sauce
20 Min
Mayonnaise
5min
Sweetened condensed milk
35 min
Sherbet bags
4 Std. 20 Min
Hokey pokey ice cream
29 godz. 5 min
Salted caramel sauce
40min
Vanilla bean marshmallows
2h 15min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1 godz. 20 min
Pavlova
6h