Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red cabbage and carrot salad
- 100 g roasted salted peanuts
- 1 bunch fresh coriander, leaves only
- 100 g red cabbage, cut into pieces
- 50 g carrot, cut into pieces
- 20 g sesame oil
- 10 g brown sugar
- ¼ tsp dried chilli flakes
Dough
- 175 g water
- 1 tsp dried instant yeast
- 1 tsp brown sugar
- 350 g plain flour
- 10 g sunflower oil
- ¼ tsp sea salt
Marinated pork belly and assembly
- 2 garlic cloves
- 30 g fresh ginger, peeled and thinly sliced
- 20 g sunflower oil, plus extra to brush and grease
- 100 g red onion, thinly slice
- 600 g boneless skinless pork belly, lean, cut into pieces (2-3 cm)
- 20 g brown sugar
- 1 tsp ground aniseed
- 100 g white wine
- 100 g tamari sauce
- 50 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 4130.7 kJ / 987.3 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 62.9 g
- Tłuszcz
- 71.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.7 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 1063.9 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2h 25min
Charcoal bao buns
1h 50 min
Ham and cheese cruffins
3h
Korean fried chicken
4h
Chicken katsu curry with rice
1h 40 min
Family chicken galette
1h 55min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 godz. 30 min
Cheese and bacon scones
35min
Soft Chinese bread rolls
1h 20 min
Steamed pork buns (baozi)
2 godz. 30 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min