Urządzenia i Akcesoria
Vetkoek (fet-cook)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions
Składniki
-
vegetable oil to fry, plus extra to grease2000 - 3000 g
-
water250 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
unsalted butter10 g
-
baker's flour plus extra to dust350 g
-
sea salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
281.8 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1614.6 kJ /
384.4 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
30.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Traditional bobotie
1 Std. 30 Min
Buttermilk rusks
29 Std. 25 Min
Malva pudding
50 Min
Mealie bread
55 Min
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1 Std. 15 Min
Malva Pudding
55 Min
Koeksisters
1 Std.
Milk tart
3 Std.
Curried pickled fish
49 Std.
Stywe pap (firm porridge)
40 Min
Don Pedro
5 Min
Milk Tart
8 Std. 45 Min