![Vetkoek (fet-cook) Vetkoek (fet-cook)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8ba870b6-0afd-4b91-b2d8-87a9450754e2/Derivates/c47cf358-a149-4053-8400-682ce7956556.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 - 3000 g vegetable oil, to fry, plus extra to grease
- 250 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 10 g unsalted butter
- 350 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1614.6 kJ / 384.4 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 281.8 mg
Alternatywne przepisy
Traditional bobotie
1 godz. 30 min
Mealie bread
55 min
Malva pudding
50 min
Malva Pudding
55 min
Milk tart
3 Std.
Bunny Chow with Durban Curry
3 Std.
Peppermint Crisp Parfait
2klst 25 min
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15 min.
Koeksisters
1 godz.
Milk Tart
8 godz. 45 min
Buttermilk rusks
29 Std. 25 Min
Bunny chow
45 min