
Urządzenia i Akcesoria
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
-
2 czerwone buraki średniej wielkości (ok. 400 g), nieobrane, pokrojone na kawałki
-
800 g wody
-
100 g octu, białego
-
10 g cukru
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
6 jajek
-
80 g szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej na kawałki
-
35 g ogórka konserwowego pokrojonego na kawałki
-
70 g majonezu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kiełki dowolne, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
91.9 kcal /
384.4 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
3.3 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
366.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska