Różowe jajka faszerowane pastą z szynki

Różowe jajka faszerowane pastą z szynki

4.4 481 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk

Składniki

  • 2 czerwone buraki średniej wielkości (ok. 400 g), nieobrane, pokrojone na kawałki
  • 800 g wody
  • 100 g octu, białego
  • 10 g cukru
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 6 jajek
  • 80 g szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej na kawałki
  • 35 g ogórka konserwowego pokrojonego na kawałki
  • 70 g majonezu
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • kiełki dowolne, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 91.9 kcal / 384.4 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 3.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 366.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...