Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 czerwone buraki, średniej wielkości (ok. 400 g), nieobrane, pokrojone na kawałki
- 800 g wody
- 100 g octu, białego
- 10 g cukru
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 6 jajek
- 80 g szynki gotowanej, wędzonej, w plastrach, pokrojonej na kawałki
- 35 g ogórka konserwowego, pokrojonego na kawałki
- 70 g majonezu
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełki, dowolne, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 384.4 kJ / 91.9 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 366.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2h 15min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1h 30min
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 godz.