Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 2 citrons jaunes non traités
- 4 bâtons de cannelle
- 2 anis étoilés
- 1 c. à café de clous de girofle
- 1 c. à soupe de poivre de la Jamaïque moulu
- 1 c. à soupe de graines de coriandre
- 4 bandes de zeste d'orange non traitée (1 x 4 cm), zestées finement
- 600 g de sucre de canne
- 500 g de jus d'orange
- 100 g de vin blanc sec
- Wartości odżywcze
- na 1 bouteille
- Kalorie
- 11489 kJ / 2746 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 686 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 15.3 g
- Sód
- 32 mg
Alternatywne przepisy
Pain vaudois à la croix
13 godz. 30 min
Curry de poulet à la japonaise
55 Min
Expérience culinaire
2 godz.
Pain toupie rapide
40min
Nectar de framboises
10 Min
Sangria glacée (Majorque)
4 Std. 10 Min
Sirop de fraise à la vanille
Brak ocen
Bœuf Wellington sauce vin rouge et sa duxelles de champignons
2h 30min
Spätzlis à la grisonne (2 portions)
45min
Vin chaud
20min
Gâteau en forme de chiffres pour les 50 ans de Thermomix®
5 Std.
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min