Urządzenia i Akcesoria
Greek Fava dip
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
-
red onion cut into halves, plus extra sliced to serve80 g
-
extra virgin olive oil plus extra to drizzle50 g
-
water700 g
-
dried yellow split peas rinsed and drained250 g
-
sea salt1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 tbsp
-
salted capers to garnish
-
pita bread to serve
-
olives to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
243.9 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
709.9 kJ /
169.7 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralized Vegetable Tarte Flambée with Halloumi
Keine Bewertungen
Pink Moon Milk
10 Min
Almond Pulp Galette with Tomatoes
1 Std. 50 Min
Baba Ganoush
1 Std.
Polenta
25 Min
Za'atar mix substitute
5 Min
Polenta
1 Std.
Bucatini amatriciana
45 Min
Lemon Caper Aioli
10 Min
Fish with herb tahini sauce & quinoa cauli tabbouleh
35 Min
Bulghur and lentil soup
1 Std.
Summer tomato and gin pasta sauce
35 Min