![Greek Fava dip Greek Fava dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/27669be162eb7fb859d569265a7c1a11/Derivates/742eae6e5eb663b9fdfc63d346925674438ce95c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g red onion, cut into halves, plus extra sliced to serve
- 50 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 700 g water
- 250 g dried yellow split peas, rinsed and drained
- 1 tsp sea salt
- 1 tbsp freshly squeezed lemon juice
- salted capers, to garnish
- pita bread, to serve
- olives, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 709.9 kJ / 169.7 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 243.9 mg
Alternatywne przepisy
Polish crêpes
3 godz. 35 min
Sous-Vide Cod, Beet and Lemongrass Risotto
2h 10min
Poppy seed strudel
3hod. 15min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45min
Onion Tarte Flambée (TM6)
1h
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2 godz. 20 min
Basil Peach Sorbet
10min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney) Metric
4h 20min
Rye seed loaf
28h 10 min
Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach
1h
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50min