![Peas and jamon Peas and jamon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47F39C5D-9CDF-4465-8222-8756D68E910B/Derivates/882D4786-FC09-420C-9D43-BA99A0568F31.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g manchego cheese, cut into pieces (3 cm) (see Tips)
- 600 g water
- 500 g shelled peas (see Tips)
- 200 g shelled broad beans (see Tips)
- 2 eschalots
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 120 g jamon, cut into slices (1 cm), then diced
- 40 g fino sherry (see Tips)
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt, to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper, to taste
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1070 kJ / 254.7 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 846.8 mg
Alternatywne przepisy
Spanish green lentil and chorizo soup
12 Std. 45 Min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min
Samke harra
35 Min
Gnocchi
1 Std. 40 Min
Tiropita (Greek cheese pie)
1 godz. 10 min
Polenta
25 Min
Veal in tuna sauce
Brak ocen
Polenta
1 Std.
Taramasalata
15 Min
Eggplant with burghul
55 Min
Aubergine papeton with tomato coulis
2 godz.
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1 Std.