Urządzenia i Akcesoria
Muhamara dip
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
11 portions
Składniki
-
red capsicum (approx. 2 large)350 g
-
extra virgin olive oil plus extra for drizzling100 g
-
bread torn in pieces40 g
-
garlic cloves2 - 4
-
walnuts80 g
-
pomegranate molasses40 g
-
lemon juice to taste1 tsp
-
ground cumin½ tsp
-
paprika½ tsp
-
ground cayenne pepper¼ tsp
-
dried chilli flakes (optional - see Tips)1 tsp
-
salt to taste½ tsp
-
fresh parsley or mint leaves, for garnishing (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
158.6 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
733.8 kJ /
174.7 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
5.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Panforte
1 Std. 30 Min
Fennel Salad with Orange and Pine Nuts
20 Min
Radish, Carrot and Coriander Salad (TM5)
Keine Bewertungen
Tahini dip (tarator)
5 Min
Muhamara dip
5 Min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Gwinganna mushroom pâté
20 Min
Romesco dip
10 Min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 Min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7 Std. 30 Min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 Std. 10 Min