![Muhamara dip Muhamara dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4C1FEBFE-F48D-40FC-AFC0-6EFB43F61FA6/Derivates/f3104d41-2cea-490e-b881-976f93f8b7d9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g red capsicum (approx. 2 large)
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 40 g bread, torn in pieces
- 2 - 4 garlic cloves
- 80 g walnuts
- 40 g pomegranate molasses
- 1 tsp lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 1 tsp dried chilli flakes (optional - see Tips)
- ½ tsp salt, to taste
- fresh parsley or mint leaves, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 733.8 kJ / 174.7 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 158.6 mg
Alternatywne przepisy
Baba ghanoush
1h
Toum
15min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16h 20min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter, TM6)
Brak ocen
Baba ghanoush
1h
Falafel
25 Std. 30 Min
Muhamara dip
5 min
Tarator (tahini dip)
5 min
Black tahini and beetroot hommus
1u. 10min
French dressing
5 min
Traditional hommus
25h 5min