Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onion, cut into halves
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 40 g tomato paste
- 30 g unsalted butter, cut into pieces
- 200 g dried red lentils
- 2 tbsp dried mint
- 30 g rice
- 20 g bulghur
- 1 ½ - 1 ¾ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- ¼ tsp dried chilli flakes, to taste
- 1470 g water, room temperature
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 4964 kJ / 1186.4 kcal
- Białko
- 57.4 g
- Węglowodany
- 187.8 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 29.4 g
- Sód
- 2991.7 mg
Alternatywne przepisy
Baked Cabbage Pierogis
2hod. 30min
Bulgar and Red Lentil Soup
1hod.
Spanish green lentil and chorizo soup
12klst 45 min
Tuscan bean soup
40min
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45 Min
Grisons barley soup
1hod. 15min
Warm bulgur salad with orange dressing
40min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Red lentil soup with cumin
55min
Creamy carrot and lentil soup
35 min
Spiced lentil vegetable soup
1 godz. 30 min
Vienna sausages with split pea soup
1hod. 10min