![Dinkel-Ciabattabrötchen Dinkel-Ciabattabrötchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bc65c55e473453df78a904775ecc1542/Derivates/f1296ebe864a2865ebc41b57eef690318e6b5e86.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Wasser
- 1 TL Zucker
- 20 g Hefe, zerbröselt
- 250 g Dinkelmehl Type 630
- 250 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bestäuben
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 470 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhren-Mais-Buns
2h 30min
Laugenzopf
3 Std. 30 Min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 Std. 10 Min
Dinkel-Seelen
9j
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Hafer-Kartoffel-Brot
2h 30min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Weltmeisterbrot
5 godz.
Fladenbrot
2 Std.
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 godz.
Dinkel-Bürli
11h
Baguettes auf die Schnelle
50min