Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- 220 g Wasser
- 20 g frische Hefe, grob zerbröselt
- ½ TL Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 40 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 6 getrocknete Tomaten, grob gehackt
- 2 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 2 gestr. TL Salz
- 1 Eigelb
- Sesam zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 4541 kJ / 1085 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 203 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 2381 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfeffer-Brötchen
2 godz.
Ciabatta
8 Std. 30 Min
Italienische Ciabattas
4h 30min
Dinkel-Tomaten-Focaccia
1 godz. 40 min
Mediterrane Baguettes
4h
Fladenbrot
2 godz.
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 Std. 10 Min
Dinkel-Seelen
9 Std.
Dinkel-Bürli
11 Std.
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
Kräuter-Schmand-Dip
10 Min
Baguettes auf die Schnelle
50 min