Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Buttermilch
- 20 g Wasser und etwas mehr
- 60 g Zucker
- 30 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 40 g Butter, in Stücken
- 450 g Weizenmehl Type 550 und mehr zum Bearbeiten
- 1 gestr. TL Salz
- 1 Ei
- 1 EL Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1224 kJ / 293 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 358 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quarkstuten
1 Std. 30 Min
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Frühstückshörnchen
1 godz. 20 min
Weihnachtliche Wecken
10h
Fladenbrot
2 godz.
Dattel-Milch-Brötchen
1h
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 Std. 10 Min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Dinkel-Bürli
11h
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
Softe Frühstücksbrötchen
1h 45min
Baguettes auf die Schnelle
50 Min