Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1529.7 mg
Alternatywne przepisy
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20 min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2u. 5min
Nam Jim
10min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24h 30min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8h 50min
Asian-style mussels
30 min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Salmon with fennel and apple salad
1h 20 min
Chinese greens with XO sauce
1u. 50min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24j 35 menit