Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa Challah
- 450 g de agua
- 100 g de azúcar
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 850 g de harina de repostería
- 100 g de aceite de girasol (y algo más para engrasar)
- 20 g de sal
Montaje y horneado
- 100 g de semillas de sésamo
- 2 cucharadas de leche, a temperatura ambiente
- 1 cucharada de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 394.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panecillos rellenos de queso
45 Min
Pan de agua
3 Std.
Buñuelos de plátano
30 Min
Corona de brioche con chocolate
4 godz. 45 min
Coquitos rellenos de chocolate
1h 20 min
Caracolas con mazapán
1h 40 min
Piruletas árbol de navidad de merengue
3h 40 min
Crema de limón con fresas
25 Min
Bollos con salsa de ciruela
2 Std.
Pan a la plancha, brocheta de cordero lechal con verduras y salsa de queso
9h 15min
Pan de Cádiz
6 Std.
Bizcocho de leche condensada
1h