Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa Challah
- 450 g de agua
- 100 g de azúcar
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 850 g de harina de repostería
- 100 g de aceite de girasol (y algo más para engrasar)
- 20 g de sal
Montaje y horneado
- 100 g de semillas de sésamo
- 2 cucharadas de leche, a temperatura ambiente
- 1 cucharada de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 394.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan plegado de ajo y hierbas
1h 40min
Pan greñado art
3h 30min
Marañuelas de Avilés
3h 15min
Brindis de verano
15 Min
Pepitas
55 min
Bollitos de manzana y pasas
2h 30min
Quiche de puerro y queso
1 godz. 45 min
Caramelos de casadielles
25 min
Trenza de leche
2h 30min
Palitos de queso y orégano
2h
Gratinado de huevo y patata con atún y pimiento asado
1h 15min
Medialunas de manteca
5h 30min