Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roux de leche
- 125 g de leche
- 25 g de harina de espelta
Masa principal
- 245 g de leche fría
- 500 g de harina de espelta
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 10 g de levadura prensada fresca
-
70
g de azúcar
lub 70 g de azúcar moreno - 50 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
- 1 huevo batido
- 1 - 2 cucharadas de azúcar perla
- 1 cucharada de almendra laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 11814 kJ / 2823 kcal
- Białko
- 100.3 g
- Węglowodany
- 415.2 g
- Tłuszcz
- 74.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 36.6 g
- Błonnik
- 60 g
- Sód
- 2599.2 mg
Alternatywne przepisy
Pan greñado art
3 Std. 30 Min
Corona de brioche con chocolate
4 Std. 45 Min
Tortitas de sémola con fruta
1h 40min
Trenzas malteadas de semillas de amapola
15h 30min
Bollos de pan de batata
3 Std.
Bollo de pan con pipas de girasol y lino
16hod.
Pitas integrales con verduras antioxidantes
1h 45min
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
Miniroscones de bizcocho
9h
Pan pide turco (Pide ekmek) - Turquía
3 godz. 40 min
Pan de trigo con masa madre
15 godz.
Panecillos artesanos
1 Std. 30 Min