Corona trenzada dulce de espelta blanca

Corona trenzada dulce de espelta blanca

4.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
1 unidad

Składniki

Roux de leche
  • 125 g de leche
  • 25 g de harina de espelta
Masa principal
  • 245 g de leche fría
  • 500 g de harina de espelta
  • 1 cucharadita de sal (5 g)
  • 10 g de levadura prensada fresca
  • 70 g de azúcar
    70 g de azúcar moreno
  • 50 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
  • 1 huevo batido
  • 1 - 2 cucharadas de azúcar perla
  • 1 cucharada de almendra laminada

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 2823 kcal / 11814 kJ
Białko 100.3 g
Tłuszcz 74.7 g
Węglowodany 415.2 g
Błonnik 60 g
Tłuszcz nasycony 36.6 g
Sód 2599.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...