Olivenöl-Eis

Olivenöl-Eis

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz. 25 min
8 Portionen

Składniki

  • Vollmilch
    200 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    300 g
  • Zucker
    60 g
  • Eigelb
    2
  • Zitronenschale abgerieben
    3 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Gelatineblätter
    3
  • Wasser, kalt zum Einweichen
  • Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
    60 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 49 mg
Białko 3 g
Kalorie 1088 kJ / 260 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...