Urządzenia i Akcesoria
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Biscotti z pistacjami
-
80 g truskawek, liofilizowanych
-
80 g rodzynek
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki
-
250 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
skórka otarta z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
-
350 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
3 jajka
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
woda do zwilżenia
Czekoladowe łyżeczki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
174.6 mg
Białko
15.6 g
Kalorie
2745.6 kJ /
656.2 kcal
Tłuszcz
18.7 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
110.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Magdalenki z herbatą matcha
45 Min
Ogórki po azjatycku (TM5)
1 Std. 30 Min
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
6 Std. 30 Min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 Std. 30 Min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2 Std. 50 Min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 Std. 40 Min
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1 Std. 50 Min
Grzanki z warzywami i pastą jajeczną
20 Min
Mini galette z grzybami
1 Std. 45 Min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 Std. 45 Min
Wieniec adwentowy
1 Std. 25 Min
Tarta limonkowa (Key Lime Pie)
4 Std.