
Urządzenia i Akcesoria
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Biscotti z pistacjami
-
80 g truskawek, liofilizowanych
-
80 g rodzynek
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki
-
250 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
skórka otarta z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
-
350 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
3 jajka
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
woda do zwilżenia
Czekoladowe łyżeczki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
656.2 kcal /
2745.6 kJ
Białko
15.6 g
Tłuszcz
18.7 g
Węglowodany
110.1 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
174.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
6 godz. 30 min
Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną
1 godz. 15 min
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
40 min
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3 godz.
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6)
1 godz. 30 min
Czekoladowe krążki z bakaliami (beggars)
30 min
Koktajl czekoladowy
10 min
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Tofu tikka masala
55 min