Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte d'amande
- 150 g d'amandes fraîches
- 150 g de sucre glace
- 1 blanc d'œuf
- 2 gouttes d'arôme d'amande amère
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire (n'importe quelle couleur)
- 150 g de cerneaux de noix
Le bain-marie
- 1000 g d'eau
Le caramel
- 300 g de sucre en poudre
- 1030 g d'eau
- 20 g de jus de citron
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 673.2 kJ / 161.1 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Fougasse mentonnaise
3 Std. 15 Min
Tartinade de fromage à l'italienne
4h 10min
Carpaccio de fruits au sirop de fleur d'oranger
25 min
Salade de poires et de fromage bleu avec noisettes (TM6)
15min
Cantucci
1h 15 min
Cornes de gazelle
1h
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2h
Fruits déguisés
45 min
Baklavas libanais
1h 5 min
Lunettes à la confiture
2u. 25min
Focaccia italienne
5 Std. 10 Min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h