Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de farine multicéréales
- 35 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 162.8 kJ / 38.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 66.9 mg
Alternatywne przepisy
Pain complet vapeur
4 godz.
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20 min
Gressins au sésame et citron, houmous de lentilles corail
2h 45min
Dinner rolls anglais
3h 35min
Stollen
3h 45 min
Tartinable de pois chiches au mélange du trappeur
10min
Bagel en 3 ingrédients
35min
Pain de mie moelleux
4 godz. 15 min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Baguette feuilletée
4 godz.
Tartinable aux radis et curry breton
20min
Gressins au romarin
1h 40min