Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de farine multicéréales
- 35 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 162.8 kJ / 38.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 66.9 mg
Alternatywne przepisy
Mélange d'épices pour pain d'épices
5 Min
Rillettes de noix de saint-jacques et noisettes croquantes
12h 15min
Pain de mie vapeur sans croûte
3 Std. 10 Min
ATELIER menu 2
1h
Amandes sucrées à la cannelle
25 Min
Palets au chocolat, crêpes dentelle et cacahuètes
1h 15min
Pain d'épices au miel de châtaignier
1 Std. 45 Min
Biscuits salés au paprika et sésame
40min
Chocolats de Noël
1h
Gressins italiens
1h 55 phút
Gressins au sésame et citron, houmous de lentilles corail
2sa 45 dk
Brioche butchy à partager
3u. 50min