Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de lait
- 1 c. à café de levure boulangère sèche
- 500 g de farine de blé, et peu pour le plan de travail
- 1 orange non traitée
- 80 g de raisins blonds
- 160 g de beurre, coupé en dés
- 30 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel
- 80 g d'amandes effilées
- 40 g de fruits confits en cubes
Le décor
- 40 g de beurre demi-sel, coupé en cubes
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1501.1 kJ / 358.8 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 52.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolats de Noël
1h
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1h
Crackers multicéréales
3 Std.
Petits roulés au parmesan et au persil
1 Std. 10 Min
Semifreddo (parfait glacé)
9 Std.
Confiture de myrtilles
1h 45min
Fond de viande
3 Std.
Bouchées aux pommes et aux noix
50min
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2h 30min
Cake aux fruits confits
4 godz. 30 min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Cake aux fruits secs
2h