Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de lait
- 1 c. à café de levure boulangère sèche
- 500 g de farine de blé, et peu pour le plan de travail
- 1 orange non traitée
- 80 g de raisins blonds
- 160 g de beurre, coupé en dés
- 30 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel
- 80 g d'amandes effilées
- 40 g de fruits confits en cubes
Le décor
- 40 g de beurre demi-sel, coupé en cubes
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1501.1 kJ / 358.8 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 52.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain cocotte
2h 20min
Sablés façon mendiants aux fruits secs
1 godz.
Petits pains aux figues
3h 40min
Kouglof alsacien
4h 20min
Vinaigrette aux légumes
10 Min
Tarte briochée aux abricots
3h 10min
Brioche plissée crème aux agrumes
4h
Kouglof alsacien
17h 10min
Confiture de fraises et de fleurs de sureau
35 min
Cruffins américains
3h 50min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Pain maison au maïs
2h 30min